RKI lån – hvorfor er det en dårlig idé?

Går du med tanken om at låne penge, selvom du er registreret i RKI? Så er denne guide lige noget for dig. Her gennemgår vi nemlig, hvorfor det er en dårlig idé at låne, hvis du står i RKI. Vi kommer også ind på, hvordan RKI faktisk kan være en hjælp for dig.

Hvorfor låner folk penge trods RKI?

Der er rigtig mange, der ønsker at låne penge, selvom de står i RKI. Den ene type er de personer, der ikke har kontrol over deres forbrug og hele tiden låner flere og flere penge. Det kan også være, at man har fået en pludselig udgift, der skal betales med kort varsel. Det er denne type, som du helt sikkert kender fra programmet Luksusfælden. Den anden type er den mere fornuftige type, der ønsker at samle sin gæld os en kreditor. Det er som udgangspunkt meget fornuftigt, hvis der kan tilbydes bedre lånevilkår.

Hvorfor bør jeg ikke låne, hvis jeg står i RKI?

Når du er registreret i RKI, er det fordi du skylder penge til et eller flere firmaer. Når du for eksempel optager et nyt lån, vil du stifte mere gæld. Kan du i forvejen ikke betale din nuværende gæld, så vil det blot forværre din økonomiske situation, og det kan føre til en ond cirkel. Et andet argument for ikke at låne penge trods RKI er, at renter og gebyrer stort set altid er højere, når du er registreret i RKI. Inden du optager et nyt lån, giver det god mening at betale din eksisterende gæld ud. Find ud af hvilken af din gæld, der står i RKI og start med den. Det er ofte den dyreste gæld, fordi der er kommet ekstra renter og gebyrer på.

Sådan kan RKI være en god hjælp for dig

Selvom mange ikke vil indrømme det, så kan RKI faktisk være en rigtig stor hjælp, hvis du har meget gæld. Det er nemlig det, der skal til at kickstarte mange med at komme af med gælden. Det er for mange først når gælden rammer RKI, at det bliver alvorligt, og man gider at gøre en indsats for at betale den. Dermed kan man altså sige, at RKI giver anledning til at få et overblik over økonomien og begynde at betale gælden af. Det resulterer i at nogle går til en gældsrådgiver, mens andre selv har styrken og kompetencerne til at danne sig overblikket og sætte handling bag.